Pilates
 

yellow Pilates Matta: Träningen gör dig genuint stark och flexibel i rygg och mage så att du kan bära upp din kropp. Pilates är också balans, andning, mentalt fokus, uthållighet och välbehövlig avspänning. Mattklass utgör grunden för all träning.

blue Pilates Boll: Träning med boll är något magiskt, roligt och lustfyllt - utmanande träning som förbättrar styrka, balans, koordination och reaktionsförmåga. Vi använder bollen som redskap för att belasta, avlasta, försvåra eller förenkla. Pilates Boll riktar sig till dig som har grundkunskaperna i Pilates. Garanterat rolig träning. 

Pilates finns som gruppträning på matta eller med små redskap såsom bollar och ringar. Träningen gör dig genuint stark och flexibel i rygg och mage så att du kan bära upp din kropp. Pilates är också balans, andning, mentalt fokus, uthållighet och välbehövlig avspänning. Mattklass utgör grunden för all träning.

Vad är Pilates?
Pilates finns som gruppträning på matta eller med små redskap såsom bollar och ringa. Träningsmetoden pilates skapades av Joseph Pilates, som föddes 1880 i Düsseldorf, Tyskland. Joseph Pilates uppfann också den speciella säng som senare utformades till Pilates reformer.

Vad innebär det?
Pilates stärker både kropp och själ. Träningen gör dig genuint stark och flexibel i rygg och mage så att du kan bära upp din kropp. Pilates är också balans, andning, mentalt fokus, uthållighet och välbehövlig avspänning. Man strävar hela tiden efter god teknik och utförande då övningarna stundom är tunga eller svåra. Mattklass utgör grunden för all träning.

Pilates - stor succé världen över
På 70-talet upptäckte Hollywoods stjärnor pilates via Ron Fletchers studio i Beverly Hills. På senare delen av 80-talet hade pilatesmetoden blivit en uppmärksammad träningsform i media och spreds på så vis ut till allmänheten vilket ledde till att pilates inte längre är en träningsform enbart för eliten. Antalet pilatesutövare har de senaste fem åren ökat från fem tusen till fem miljoner bara i USA.

Vad är målet?
Att forma kroppen, stärka rygg och buk, öka rörligheten i ryggen, ökad kroppskännedom. Ökad kunskap i mentalt fokus och andning.

Vem passar det?
Bra för dig som vill stärka rygg, buk och forma kroppen under stillsamma former. Hjälper också dig som känner att du är stel i rygg, nacke och axlar.

 

 

 


© 2013 Forum | info@forumlive.com | Djäknegatan 21, 211 35 Malmö | Tel: 040-330 200 | uppdateras av Forum, e-mail till Forum: info@forumlive.com