Power Plate

Lite historia om Power Plate, Professor Biermann och Kosmonauterna

Professor W Biermann var den första forskare som insåg värdet av principerna för vibrationsträning. Även om den östtyske professorn kanske aldrig hade kunnat föreställa sig ett så avancerat träningsredskap som Power-Plate lade hans studier om "Cykloid Vibration" och den "Rytmiska Neuromuskulära Stimuleringsmetoden" grunden till den teknik vi har idag.

Tidigt på 1970-tal började sovjetiska forskare använda Biermanns upptäckter i sina rymdprogram. Resultaten var överraskande. Då amerikanska astronauter endast klarade 120 dagar i rymden innan de måste återvända hem, lyckades de ryska kosmonauterna med otroliga 420 dagar. Hemligheten bakom Sovjets framgångar var det sätt som de stärkte och behöll musklerna på i det viktlösa tillståndet. Detta gjorde de genom vibrationsträning.

Vibrationsterapi har även visat sig vara ett användbart verktyg i behandlingen av osteoporos., benskörhet. Efter att ha studerat de reflexmässiga rörelser och muskelkontraktioner som orsakas av vibrationer, konstaterade den berömde ryske fforskaren Dr. Nasarov att vibrationsterapi är nyckeln till att stoppa osteoropos eftersom det kan stärka benen upp till 34% (Källa: NATURE/VOL 412/9 AUGUST 2001).

Kort efter Dr. Nasarovs upptäckter märkte balettdansörer/dansöser att smärre skador på senor, som Akillessenan, och knäbesvär försvann efter träning med hjälp av vibrationer. 

1999 upptäckte den kände holländske olympiske tränaren Guus van der Meer att elitidrottare som använde vibrationsträning fick förbättrade resultat. Eftersom han visste att tidsbrist är ett stort problem för människor som vill leva ett aktivt liv, såg Guus van der Meer här möjligheten till korta och effektiva träningspass med vibrationsteknik. Med sin omfattande kunskap och erfarenhet utvecklade han det första träningsprogrammet med Power Plate för att möta det växande behovet från marknaden inom fitness och friskvård.

De första Power Plate maskinerna uppvisade en exklusiv design, högkvalitativa material och unik teknologi. Endast Power Plate klarade av att producera simultana fysiologiskt korrekta vibrationer som var tredimensionellt aktiva. De flesta redskap som använder liknande principer producerar endast tvådimensionella vaggande rörelser, vilket inte kan garantera lika goda träningsresultat.

Så träna på Power Plate, vibrationsplattan med den stora variationen av träningsmöjligheter:

  • Styrketräning
  • Stretching
  • Massage
  • Avslappning

Kvinnor blir allt mer intresserade av vibrationsbehandlingar mot celluliter. 

Hur fungerar Power Plate? 

Tidseffektiv styrketräning
När du tränar Power-Plate aktiveras nästan 100% av muskelfibrerna i hela muskelgruppen. Maximal muskelstyrka och uthållighet ökar avsevärt.

Effektiv fettförbränning
Power-Plate ökar din ämnesomsättning. Detta leder till ökad fettförbränning och minskning av underhudsfett. Specifika övningar kan riktas mot utvalda problemområden som t ex stuss och lår.

Ökad blodcirkulation
Under Power-Plate träning arbetar musklerna som en pump som förser även de minsta blodkärlen med blod upp till 50 ggr per sek. Detta garanterar att cellerna aktivt förses med bränsle. Resultatet är att kroppen kan forsla ut slaggprodukter mycket snabbare vilket förbättrar regenerationen av cellerna.

Ökad bentäthet
Vetenskapliga studier (se www.power-plate.se) visar att Power-Plate stimulerar tillväxten i benvävnaden. I kombination med starkare muskler samt förbättrad reaktionsförmåga och balans, bidrar detta till att bekämpa benskörhet (osteoporos) och minska risken för benbrott, särkilt för äldre människor.

Smärtlindring
Den ökade cirkulationen, nervernas stimulans samt ökning av kroppens smärthormon endorfin, ger dig smärtlindring. Då leder och ligament inte belastas kan personer med bl. a fibromyalgi och ledbesvär med stor fördel träna Power-Plate utan att få ont.

Slätare och fastare hy
Power-Plate träning ökar lymfdränaget, bryter ner fettceller och ökar rörligheten i vävnadslagren. Celluiter reduceras och bindväven förstärks vilket ger hyn en vackrare ton. Med Power-Plate kan du göra särkilda kosmetiska program för skönhetsbehandling.

Ökat välbefinnande

Träning på Power-Plate minskar stress. Stresshormonet kortisol reduceras samtidigt som glädjehormonet serotonin ökar. Även hormon som stimulerar tankeprocesser i hjärnan ökar. Du blir helt enkelt nöjdare och gladare.

Förbättrad hälsa
När vävnaderna blir stakare av träning kräver det mer av kroppens olika leveranssystem inkl. hjärtat. Detta leder till ökad effektivitet av alla dessa system. Med Power-Plate upplever du inte bara att du mår bättre, du blir det faktiskt också och kan därmed hålla kroppen vital längre.

Våra maskiner är från PowerPlate:

PowerPlate

 


© 2013 Forum | info@forumlive.com | Djäknegatan 21, 211 35 Malmö | Tel: 040-330 200 | uppdateras av Forum, e-mail till Forum: info@forumlive.com